Karwansera (Yiddish Waves Festival)

donderdag @ 19:30

Leeuwarden, FR, Nederland

Agenda details

Locatie Details

Adres
Westerkerk, Leeuwarden Bagijnestraat 59
Leeuwarden, FR
Nederland

aravanserai is een uniek concert met Joodse en Arabische topmuzikanten die op zoek gaan naar een nieuw harmonisch universum. Het is tegelijkertijd het openingsconcert van Yiddish Waves.

De officiële opening van het festival is in het Fries, Jiddisch en Nederlands. Daarna is een deel van het project Karavanserai te horen. Kamal Hors, Lucette van den Berg, Anass Habib, Modar Salameh en Gregor Schaefer zullen prachtige Jiddische, Arabische, Andalusische en Syrische muziek vervlechten tot een nieuw en magisch geheel. Vijf topmusici laten een zestal nieuwe composities horen uit hun nieuwe programma Karavanserai. Onder leiding van een gespreksleider Jacco de Boer mag het publiek meedenken en praten over de verdere ontwikkeling van dit muzikale avontuur. Als afsluiter zingt Lucette van den Berg nog een paar nummers uit haar repertoire.

Karavanserai is genoemd naar de veilige overnachtingsplekken voor reizigers die overal verspreid over de Balkan, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het is een metafoor voor de reis die de musici met elkaar maken, binnen de veilige muren van een mooie harmonische wereld. Joodse, Arabische en Europese muziek en musici komen deze avond bij elkaar. Een uniek samenwerkingsproject van topmusici met heel verschillende achtergronden. Lucette van den Berg, Kamal Hors, Anass Habib, Modar Salameh en Gregor Schaeffer gaan de uitdaging aan om vanuit hun eigen muzikale achtergrond, identiteit en kracht te spelen en te improviseren. Allemaal hebben ze een gemeenschappelijk doel: vanuit de verscheidenheid van persoonlijkheid en achtergrond gezamenlijk een nieuw harmonisch universum te creëren. De musici prikkelen hun gezamenlijke geschiedenis en DNA en gieten het in een nieuwe vorm. Oude en nieuwe composities en experimentele muziekarrangementen, door te delen ontstaan nieuwe muziekvormen en een totaal nieuwe klankwereld.