Balade funem 11tn September’

Op zaterdag 11 september is het twintig jaar geleden dat twee vliegtuigen, gekaapt door terroristen, de Twin Towers doorboorden.
Ik was zwanger van mijn zoon Lucas toen dit gebeurde.
En ik herinner me dat ik 2 weken huilde, me realiserend in wat voor een wereld mijn prachtige kind zou eindigen.
Vanaf die dag besloot ik te proberen om van deze wereld een betere plek te maken voor alle mooie kinderen en mensen op deze planeet, ongeacht hun kleur, religie of plaats waar ze zijn geboren. In de jaren daarna startte ik een aantal projecten zoals ‘Moeders en dochters’ en ‘Karawansera’, voor wederzijds begrip. En ik begon Jiddisch te zingen. Voor mijn eigen comfort, verbinding met mijn voorouders en gewoon omdat ik denk dat de wereld Jiddisch nodig heeft
Yiddish Forverts vroeg me om het prachtige ‘Balade funem 11tn September’ van Beyle Schaechter-Gottesman op te nemen.
Een grote eer, want ik heb Beyle heel goed gekend en ik hou van haar en haar muziek.
Deze hartverscheurende balad is niet alleen te vinden op de Yiddish Forverts-pagina op Youtube, maar ook op Spotify.

https://forward.com/yiddish/475025/watch-the-ballad-of-september-11-a-fitting-way-to-mark-the-20th/?fbclid=IwAR1GSKMLRSZiHhIwDUco7B7DAZjKc-BeNzwBCFoHc4Nw11PT4g6_jQ6GS34

Geplaatst in: