Lucette ambassadeur van de Vrijheid voor de provincie Friesland

Lucette is in 2018 Ambassadeur van de Vrijheid voor de provincie Friesland. Een hele eer en ze is er trots (grutsk) op.
In het kader van dit ambassadeurschap zal ze op 4 mei bij de officiële dodenherdinking zingen in de Prinsentuin.
Ook zal ze bij verschillende onderdelen van het Befrijdingsfestival op 5 mei te zien en te horen zijn.

Hieronder kun je de aankondiging lezen die het Befrijdingsfestival Fryslan op haar website heeft geplaatst:

Het is inmiddels een traditie: naast de landelijke Ambassadeur van de Vrijheid, is er jaarlijks een Friese Ambassadeur van de Vrijheid. Dit bijzondere jaar vraagt om een bijzondere act – en daarom vormen alle voormalige Friese ambassadeurs tijdens Befrijdingsfestival Fryslân 2018 een gelegenheidscollectief. Samen met de Koninklijke Luchtmachtkapel openen Elske DeWall, Twarres, Iris Kroes, Piter Wilkens, Janneke Brakels & Raynaud Ritsma van Vangrail het festival op het hoofdpodium.

Daarnaast vervult Lucette van den Berg de rol van nieuwe Friese Ambassadeur van de Vrijheid. Zij slaat een brug tussen 4 en 5 mei.

Lucette van den Berg is één van de meest toonaangevende stemmen van de nieuwe generatie Jiddische zangeressen. Ze heeft opgetreden in theaters, concertzalen en festivals in Europa en Noord-Amerika. Al op 18 jarige leeftijd startte zij met haar studie klassieke zang aan het conservatorium van Zwolle en later Amsterdam, won een tweede plaats bij het Euregio Vocalisten Concours en legde zich toe op liedrecitals en oratorium, terwijl zij in haar studeerkamer voor haar eigen plezier Jiddische liedjes begon te zingen. Zij wil de Jiddische muziek niet alleen laten horen in al haar pracht, maar ook verder ontwikkelen. Daarom is zij initiator en artistiek directeur van het Jiddisch Festival Leeuwarden en onderdeel van Yiddish Waves Festival. Lucette zal tijdens de dodenherdenking en het Bevrijdingsontbijt voor senioren liederen ten gehore brengen, en treedt op Bevrijdingsfestival samen met Di Gojim op in de Prinsentuin.

Zie ook de volgende artikelen:

https://www.lc.nl/friesland/Bekijk-provinciale-dodenherdenking-rechtstreeks-vanuit-Prinsentuin-23150096.html

Dit jaar niet één, maar zeven Friese Ambassadeurs van de Vrijheid

https://huisaanhuisleeuwarden.nl/artikel/612625/canadese-veteranen-bij-4-mei-herdenking-prinsentuin.html

https://www.omrin.nl/uploads/bevrijdingskrant-2018.pdf

https://www.liberators.frl/website/images/artikelfotos/LC-20180503-NO01002010-Het-is-hier-allemaal-van-dezelfde-leeftijd-als-wij.pdf

 

Geplaatst in: