Nieuwe website, nieuwe plannen!

Weer terug van weggeweest!
Het is alweer een hele tijd geleden dat ik schreef.
De tijd slokte mij op en haalde mij soms in.

Er zijn vorig jaar veel dingen gebeurd. Het schrijven van een businessplan voor het Jiddisch Festival Leeuwarden, een tour in Amerika in de zomer, het schrijven van heel veel nieuwe liedjes en snode plannen voor een heuse videotour.

Van 12-18 juni ben ik samen met gitarist en vaste begeleider Erik Raayman naar New York geweest. Ik was uitgenodigd om te komen zingen bij het prestigieuze ‘Kulturfest’ dat georganiseerd was ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Folksbiene.
Honderd artiesten, theatergezelschappen, wetenschappers, kunstenaars en musici waren uitgenodigd om de kleurrijke Jiddische cultuur in al haar facetten te laten zien.
Natuurlijk was ik zeer vereerd er te mogen spelen. En nog wel in Joe’s Pub. Een geweldig theater, met super geluid en atmosfeer.
En omdat wij toch in Amerika waren, hebben we in- en rondom New York een aantal concerten gegeven. In 6 dagen tijd 5 concerten. Allemaal heel verschillend, maar ook heel succesvol.
In één woord HEERLIJK!

Deze zomer heb ik veel inspiratie opgedaan voor nieuwe jiddische liedjes.
Veel prachtige teksten hebben van mij een melodie gekregen.
Telkens weer verbaasd hoe een tekst zich omvormt tot een lied. De komende tijd zal ik deze nieuwe, maar ook ouder repertoire zingen in het programma ‘Aleyn’.
In dit programma kom ik als het ware ‘uit de kast’. Want ik zing niet alleen, maar speel ik ook piano. Daarnaast vertel ik aan de hand van mijn liedjes, mijn verhaal, doorspekt van liefde voor het leven, zelfspot maar ook mooie momenten.
Kortom, een nieuwe wending in mijn muzikale bestaan.

Overal in Nederland (en daarbuiten) staan tegenwoordig openbare piano’s of vleugels. Ik vind dit heel inspirerend en het biedt kansen.
Ik wil een tour maken langs al deze openbare piano’s en een video maken van de liedjes die ik er zing. Een zogenaamde videotour.
Maar hiervoor heb ik je hulp nodig!
Weet jij een openbare piano, wil je graag dat ik bij je in de buurt kom zingen, of weet je een geweldig muzikant die het leuk vindt om met mij als ‘special guest’ mee te spelen? Laat het me dan weten. Hoe meer tips hoe beter! Het lijkt me namelijk geweldig om op zoveel mogelijk piano’s te spelen en te zingen en te zien hoe (en of) het langskomend publiek reageert.

Lucette

Geplaatst in: