Creating filtered version of banner image.

programma's & specialsLucette speelt verschillende programma's samen met haar vaste begeleider, gitarist Erik Raayman.
Daarnaast speelt zij ook dezelfde programma's met verschillende bezettingen: trio (gitaar en viool) en volledige band (gitaar, viool, accordeon, contrabas en percussie)

Hieronder vindt u de programma's die Lucette zingt.

Naast de bestaande programma's verzorgt Lucette ook een muzikale omlijsting van feestelijke of plechtige bijeenkomsten.
Vraag hiervoor naar de mogelijkheden onder 'contact'.

'A shtim fun harts' – Jiddisch van hart tot hart
Een ode aan de liefde en de veerkracht van het hart.
Als troubadour van het Jiddische lied raakt Lucette met haar warme, melodieuze sopraan en rake teksten hart en ziel.
Zij is met haar uitbundige blonde haardos een heerlijke verschijning om naar te kijken en te luisteren. Zij brengt een programma vol passie, zelfreflectie en humor.

Benkshaft
‘Benkshaft’ (verlangen) is een muzikale reis langs de toppen en dalen van het bestaan, verwoord in prachtige jiddische liederen.
De liederen zijn door Mikhoel Felsenbaum en Lucette van den Berg speciaal geschreven en vertellen het verhaal over de zoektocht naar liefde, verlies, onschuld en bestemming. 
Deze hedendaagse composities zijn doorspekt van de Jiddische traditie, met een vleugje chanson en kleinkunst. 
Benkshaft is een herfstige reis langs berg en dal, kroegen en vergane liefdes.
De friese dichter Eppie Dam heeft geïnspireerd door de jiddische taal en de muziek van Lucette een aantal van de liederen vertaald naar het Fries. 
Hiermee is een bijzonder project ontstaan, waarbij het Jiddisch en het Fries gebroederlijk naast elkaar staan, elkaar kleuren en versterken.

'Friling'
In ‘Friling’ komt Lucette van den Berg met een uitzonderlijk programma dat geheel is gewijd aan de Jiddische componiste Beyle Schaechter-Gottesman z'l, vriendin en mentor. Schaechter-Gottesman verweeft de traditie (liefde, natuur, kinderliedjes) met moderne thema's, zoals het dagelijkse leven in the Bronx, 11 september en de wijze waarop Amerika met haar 'helden' omgaat. Zij kreeg de prestigieuze National Heritage Prize in 2005.

Traditiegetrouw worden de liederen mondeling overgeleverd. Van den Berg heeft ze bij de componiste thuis gehoord, nagezongen, vervolgens genoteerd en er een passend arrangement bij gemaakt. De meeste ademen een uitgesproken weemoedige sfeer en zijn doortrokken van de joodse 'neshome' (ziel). De muziek en teksten zijn uitermate breekbaar, teer en intiem.
Van den Berg weet de luisteraar te verrukken en te vervoeren. De kracht van haar optreden schuilt in het muzikaal doorleefde, in de intense interactie met haar publiek, in de openhartigheid, in soms hartverwarmende, soms hartverscheurende elementen.

‘Friling’ is een uniek document geworden. Het vormt het bewijs dat Jiddische muziek leeft en een nieuw publiek weet te veroveren.

 

Upcoming concerts

 • November 22, 2018
  Explore the North festival, Leeuwarden, Frl
   
 • November 24, 2018
  Explore the North, Leeuwarden, Frl
   
 • January 20, 2019
  Synagoge Meerssen, Meerssen, Limburg
   

Please keep me informed about Lucette's activities

Find me!

Look!